4 добри навика, спомагащи за повишаване на имунитета

Добрите навици, които следваме, могат да ни гарантират засилен имунитет. Това ще предотврати появата на различните простудни и грипни заболявания, които допълнително намалят защитните сили на организма.

Имате ли нужда от увеличаване на имунитета? По време на сезонните промени или грипните периоди е важно да се следват някои полезни навици, които да помогнат за повишаване на защитните сили. Разбира се, препоръчително е тези навици да се следват през цялата година като форма на превенция.

Ако ги съблюдаваме редовно, ще бъде много по-лесно да поддържаме имунитета си силен. Но ако се грижим за себе си само през зимата, например, какво се случва през останалите сезони? Ще бъдем по-изложени на възможни заболявания.

Добри навици, които спомагат за повишаване на имунитета

Въпреки че има много, ако никога не сте ги прилагали в ежедневието си, въвеждането на тези основни четири може да е достатъчно като начало.

  1. Поддържайте разнообразен и здравословен хранителен режим

Един от първите добри навици за повишаване на имунитета без съмнение е здравословното хранене. Направете план за хранене, който отговаря на вашите нужди, яжте много плодове и зеленчуци, ограничете преработените храни колкото е възможно, пийте повече вода … Всичко това ще бъде от полза.

Понякога не обръщаме внимание на това, което ядем, и не осъзнаваме колко важна е храната за тялото и имунитета като цяло. Това, което ядем, ще направи нашите защитни сили повече или по-малко непоклатими, готови да се борят с всяка болест.

  1. Физическа активност всеки ден

Много хора остават шокирани когато прочетат, че е важно да се упражнява физическа дейност всеки ден. Това не означава непременно да се потите във фитнес залата на пътечката за бягане и силовите уреди. Въпросът е да се движите, да активирате тялото и да избегнете заседналия начин на живот.

Ходенето пеша един час дневно, неделна разходка сред природата и замяна на асансьора с изкачване по стълбите ще е достатъчно като начало.

Заседналият начин на живот ни прави по-склонни към заразяване с вирусни инфекции. Практикувайки спорт, ние не само укрепваме тялото си и тонизираме мускулите си, но и нашите защитни сили се възползват от това. Опитайте!

  1. Обърнете внимание на стреса

Дори и да не го вярвате, стресът е основен враг на нашия имунитет. Ето защо, някои от добрите навици да го укрепите могат да бъдат занимания по йога, да отидете на плаж или да отделите време за любимото си хоби.

Ако се загледаме малко в хората около нас, ще забележим, че тези, които са по-негативни, които са в непрекъснато стрес претоварване или които винаги поемат ролята на жертви, са склонни да боледуват по-често. Ако искате да повишите имунитета, развивайте позитивен, здрав и безгрижен ум.

Тантум® Натура е хранителна добавка с Прополис и обогатена с Витамин С, която може да подпомогне функциите на имунната система, когато тялото е подложено на голям стрес (при смяна на сезоните).

  1. Откажете се от токсични навици

Естествено е да споменем опасните за здравето като цяло навици, които трябва да прекратим, за да избегнем заболявания.

Кои са те? Някои от тях са пушенето, злоупотребата с алкохол, консумацията на прекалено много сладкиши, бял хляб, пържени храни и преработени меса.

Не трябва да се пренебрегва времето за сън. По време на сън се синтезира хормонът мелатонин – мощен антиоксидант, който действа както на ниво клетъчна мембрана, така и вътре в клетката, като по този начин стимулира имунната система. Ето защо е важно да се поддържа добра хигиена на съня. Как? Лягайте да спите по едно и също време всеки ден, набавяйте си часовете сън, от които тялото се нуждае, спазвайте циклите на съня.

Това ще ни накара да се чувстваме много по-добре и защитата ни ще бъде много по-добре подготвена за предотвратяване на болести.

Има много други здравословни навици. Въпросът е да ги вкараме в ежедневието си и да започнем да осъзнаваме ползите, които те носят.